TianDe shop

Gel Orthophyt TianDe - brza pomoć za zglobove!

April 3, 2024
/images/vesti/36.png

Jedan od najpopularnijih proizvoda kompanije TianDe je gel protiv bolova u zglobovima i mišićima – Orthophyt. Ovaj gel takođe brine o tetivama i hrskavičkom tkivu. Zašto ovaj Altai gel privlači toliko kupaca? Da li zaista ima mnogo zasluga? Verujte mi, ima!

Pre svega, svima je važno koliko je jednostavan za korišćenje. Proizvod ima lagani gelasti teksturu koji se lako upija i ne ostavlja tragove na odeći, i ne stvara lepljiv osećaj na koži.

Sadrži 8 aktivnih sastojaka (maslinovo ulje, ulje eukaliptusa, ulje nane, ekstrakt iglica bele jele, ekstrakt ruzmarina, ekstrakt propolisa, dimetil sulfon, vinil etar) i ima 96% prirodni sastav. Ne sadrži boje i veštačke opreme!

Sastav gela uključuje prirodne sastojke dokazane vekovima, koji poboljšavaju cirkulaciju krvi, ublažavaju upale, smanjuju bolove u zglobovima i mišićima i vraćaju radost kretanja. U ovom članku ćemo se fokusirati na manje poznate ili novije činjenice.

“Kraljevski” sastojci Orthophyt gela:

  1. Gel je obogaćen legendarnim ekstraktom ruzmarina. Ova biljka je deo čuvenog eliksira kojim je mađarska kraljica Elizabeta, stara 72 godine, izlečena od reume i gihta. Posle lečenja osećala se tako dobro da se ubrzo udala za poljskog kralja. Ekstrakt ruzmarina ne samo da poboljšava mikrocirkulaciju i deluje na bol, već utiče i na uzrok upalnog procesa. To je prirodni antiseptik i antibiotik.

Činjenica: Antiseptička svojstva ruzmarina prepoznali su francuski lekari – tokom epidemija kuge stavljali su parfeme od ruzmarina u bolnice.

  1. Propolis je poznat po svom analgetskom dejstvu. Studije su pokazale da je njegov analgetički efekat 5 puta veći od novokaina. Mikrobi se prilagođavaju na sve antibiotike, ali ne mogu na propolis! Uključen je u formulu gela jer:
  • to je moćan prirodni lek koji sadrži više od 50 vrsta biološki aktivnih supstanci (BAS). Ima širok spektar delovanja: od antimikrobnog, koji stimuliše imuni sistem, do snažnog analgetičkog delovanja.

  • BAS koji je uključen u njegov sastav obezbeđuje ishranu zglobovima i eliminise zapaljenske procese u zglobnim ligamentima i okolnim tkivima.

  • Ekstrakt propolisa poboljšava propustnost kože za sopstvene i druge biološki aktivne supstancije.

A sada za “desert” još dva sastojka koja većina vas možda ne zna. Njihova imena zvuče veoma “hemijski”. Ne dozvolite da vam to smeta. U stvari, to su organski proizvodi. Da bismo razumeli njihovo učešće u delovanje u gelu, detaljno ćemo se zadržati na svakom od njih:

  1. Gel Orthophyt ima svojstva hondroprotektora zahvaljujući dimetil sulfonu koji je uključen u njega. Hondroprotektori – supstance koje stimulišu regeneraciju tkiva hrskavice, neguje ovo tkivo i usporavaju njegovo bolno uništavanje. Dimetil sulfon – trgovačko ime MSM. Formula: C2H6O2S. Ako se sećate hemije koju ste učili u školi, moći ćete da kažete da je to organska supstanca, o čemu svedoči sadržaj ugljenika, vodonika i kiseonika.

Oni koji imaju problema sa zglobovima dobro znaju za nazive hondroitin sulfat ili glukozamin. Dimetil sulfon, nažalost, manje ljudi zna. Ovaj sastojak je vredan po tome što sadrži svarljivi organski sumpor, koji je neophodan za ljudsko telo. Neophodno je obezbediti mnogo vitalne funkcije u telu i sastavni je deo žive materije. Ovaj element je aktivno uključen u formiranje kostiju, hrskavice, mišića i nervnog sistema.

MSM dejstvo:

  • ima antiinflamatorni efekat

  • smanjuje bolove u zglobovima i mišićima, uključujući i posle povreda

  • ublažava otok, uništava depozite kalcijuma, normalizuje metabolizam kalcijuma u telu.

  • provodnik aktivnih sastojaka

  • stimuliše cirkulaciju krvi

Najnovija istraživanja sprovedena u SAD pokazuju da su najvažnija antiinflamatorna i ublažavajuća dejstva MSM-a kod oboljenja i povreda zglobova, kičme, mišića i tetiva. U sastavu gela Orthophyt ima suštinsku ulogu – provodnik je aktivnih komponenti. Dimetil sulfon zajedno sa ekstraktom propolisa “vodi” ostale aktivne sastojke i dostavlja ih na pravo mesto.

  1. Jedna od glavnih komponenti Orthophyt gela je sredstvo za zagrevanje nove generacije, savremeni analog ljutih paprika – vanilil butil etar (VE). Njegovo trgovačko ime je Comfoderm, ima formulu C12H18O3 i organski je proizvod. Ne iritira kožu i veoma se dobro upija.

Među metodama fizikalne terapije za pacijente sa problemima zglobova obično se preporučuju topli ili hladni postupci. Uticaj hladnih ili toplih procedura na zglobove može značajno smanjiti bol. Nekima pomaže toplota, a drugima hladnoća. U Orthophyt gelu je toplo (prijatno toplo). Osećaj toplote se ne oseća odmah, već se dugo čuva. Različit je za različite tipove kože, kao i za različite delove tela.

Naziv vanil etra poklapa se sa nazivom osetljivih receptora ljudskog tela, vaniloidnih receptora. Aktiviraju se pod uticajem različitih nadražaja koji mogu izazvati bol (toplota, pritisak i sl.) i svojevrsni su “integrator” osetljivosti na bol. VE onemogućava mehanizam stvaranja bola: u početku stimuliše, a zatim smanjuje osetljivost receptora za bol.

Gel Orthophyt gasi “glad” zglobova:

  • kod problematičnih zglobova eliminiše stagnirajuće pojave

  • kod zdravih nadoknađuje nedostatak kretanja.

Zglobovi se, za razliku od drugih organa, ne snabdevaju direktno preko krvnih sudova, već preko posrednika – zglobne tečnosti, tj. snabdevanje hranljivim materijama, čak i u zdravim zglobovima, odvija se preko “druge ruke”. A za osobe sa obolelim zglobovima to je još teže, pošto su bolesti zglobova povezane sa upalom i oštećenom mikrocirkulacijom.

Poremećaji u ishrani i metaboličkim procesima u zglobovima povezani su sa neaktivnim načinom života, jer je uvek praćen stagnacijom krvi.

Sastav Orthophyt gela sadrži kompleks komponenti (prirodni vitamini, makro i mikroelementi) koji doprinose skladištenju kalcijuma u telu i poboljšavaju funkcionisanje okolnih vaskularnih mreža. Ovo pomaže u uklanjanju otoka i bolova, normalizaciji procesa razmene u područjima obolelih zglobova. Poboljšanje mikrocirkulacije uklanja efekat sedentarnog načina života, praćen stagnirajućim pojavama i poremećajima u “ishrani” zglobova.

Recenzije o tome: Skoro odmah smanjuje bol u zglobovima i mišićima, a nakon 1.5-2 nedelje upotrebe primećuje se stabilno olakšanje stanja. Proizvod je više puta testiran pre nego što je pušten u prodaju.

TianDe shop © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.