TianDe shop

Kozmetika sa puževom sluzi: Otkrivanje magičnog seruma - Snail Secret

Avgust 7, 2023
/images/vesti/24.png

Sigurno ste primetili kako puževi neustrašivo klize svojim mišićavim nogama kroz sve prepreke koje im se nađu na putu - kamenje, trnje, pa čak i razbijeno staklo. Da li ste ikada videli puža sa ranama na koži? Odgovor je verovatno ne. Medjutim, da li ste se ikada zapitali kako ekstrakt i sluz puževa mogu delovati na ljudsku kožu i unaprediti njen izgled? Činjenica je da sluz puževa i ljudska pljuvačka dele sličnu osnovu - mucin. Bogat i izbalansiran sastav prirodnih supstanci kod puževa, zajedno sa sličnom proteinskom strukturom kože, čine da sluz i ekstrakt puževa imaju podjednako blagotvoran efekat na ljudsku kožu kao i na same puževe.

Serija Snail Secret je revolucionarna kozmetička linija bazirana na filtriranom puževom sluzi, poznatom i kao mucin puževa - najpoznatijem i najpopularnijem kozmetičkom sastojku u poslednjih godina. Kozmetika sa puževom sluzi je postala pravi hit na tržištu. Ali šta krije tajna ove čarobne sluzi?

 

Korak unazad - Istorija otkrivanja

Za svaki magični alat postoji svoja legenda, a priča o sluzi puževa nije izuzetak. Na farmama južne Amerike već dugo se skupljaju puževi za francusku kuhinju. Međutim, godine 1980, jedan čileanski farmer, gospodin Boskunjan, primetio je nešto neverovatno. Koža ruku radnika koji su skupljali puževe izgledala je mlado i glatko, uprkos agresivnom delovanju sunčevih zraka. Štaviše, povrede na njihovim rukama brzo su zaceljivale bez traga.

Nakon 15 godina istraživanja i otkrivanja formule, 1995. godine je lansirana prva krema za obnavljanje kože sa filtriranim puževom sluzi pod nazivom Elicina.

Delovanje filtrirane puževe sluzi

Filtrirana puževa sluz, poznata kao mucin, pruža niz benefita za kožu:

  • Štiti kožu od oštećenja uzrokovanih ultraljubičastim zračenjem i usporava proces starenja zahvaljujući prisustvu antioksidanasa.
  • Smanjuje dubinu i vidljivost mimičnih bora, čineći teksturu kože glađom.
  • Ubrzava proces zaceljivanja oštećenih tkiva.
  • Vraća elastičnost kože, čineći je čvršćom i toniranijom.
  • Pomaže u prevenciji keloidnih ožiljaka tokom zarastanja raznih kožnih lezija.
  • Štiti i ublažava ožiljke od akni i strija.
  • Poboljšava stanje kože kod adolescenata i odraslih sa problemima akni.
  • Pruža zaštitu od virusa i infekcija.
  • Olakšava stanje kože kod problema poput rozacee i dermatitisa.

 

Sastav filtrirane puže sluzi

Sluz puževa se sastoji od vode i mucina, kompleksnog proteina (glikoproteina) koji ima jedinstvena svojstva i obavlja važne biološke funkcije. U pužu, mucin je odgovoran za regulaciju mineralizacije i formiranje njegove ljušture. Puževi proizvode dve vrste sluzi - jedna pomaže pužu da se lakše kreće po površini, dok se druga oslobađa kao odgovor na stres ili oštećenje ljušture. Ova druga, gušća vrsta sluzi sadrži proteine, polisaharide (uključujući hijaluronsku kiselinu), mineralne soli i aktivno podstiče regeneraciju ćelija kože.

Ovaj prirodni melem je bogat alantoinom, prirodnim proteinima, vitaminima, kolagenom, elastinom i glikolnom kiselinom, saharidima, bakteriofagama i može se smatrati hipoalergenim. Osim toga, sluz puževa je ne samo efikasan već i bezbedan kozmetički proizvod zbog potpune kompatibilnosti sa živim ćelijama.

 

Proces dobijanja mucina od puževa

Danas se za dobijanje mucina koristi "humani" metod koji ne nanosi štetu puževima. Oni se podvrgavaju fizičkim uticajima kao što su rotacija i vibracije u specijalnim rotirajućim kontejnerima u laboratorijama pod strogom kontrolom. Kao rezultat ovog procesa, povećava se lučenje sluzi, što je prirodni odgovor puževa na stres. Odvojena sluz se sakuplja, filtrira i obrađuje centrifugom kako bi se očistila od nečistoća.

Ovaj proces ne utiče na terapeutsku efikasnost sluzi i ne nanosi štetu puževima.

 

Zašto je mucin tako efikasan?

Struktura matrice i komponente puževe kože (kao što su kolagen i elastin) slične su onima kod ljudi, ali imunološki sistem puževa formiran je pre hiljada godina i drugačije reaguje na različite nadražaje u poređenju sa ljudima. Pužev mucin hidrira kožu, sadržeći antimikrobne peptide, antioksidante i peptide bakra koji podstiču regeneraciju ćelija. Takođe, pužev mucin stimuliše aktivnost fibroblasta, što pomaže u stvaranju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Klinički je dokazano da upotreba puževe kozmetike značajno poboljšava izgled, glatkoću i elastičnost kože, smanjujući bore za 29% i njihovu dubinu za 16%.

Snail Secret linija proizvoda efikasno deluje kako na glavne probleme kože povezane sa starenjem, tako i na površinske probleme poput akni, rozacee, bakterija, virusa i drugih agresivnih spoljnih faktora.

Uživajte u blagodetima prirode uz Snail Secret seriju proizvoda za negu kože, gde se tajna puževe sluzi pretvara u vašu tajnu za besprekorno lepu i zdravu kožu!

TianDe-ova serija Snail Secret sadrži sledeću kozmetiku:

Snail Mucin višenamenska krema za lice 

Snail Mucin višenamensak krema za predeo oko očiju

Snail Mucin maska za lice

TianDe shop © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.