TianDe shop

Nega kombinovane kože: Saveti i proizvodi od TianDea

Septembar 20, 2023
/images/vesti/31.png

 

Kombinovana koža - šta je to?

Kombinovana koža je jedan od najčešćih tipova kože, naročito kod osoba starijih od 30 godina. Ona zahteva posebnu pažnju jer je podložna neujednačenom stanju. Naime, T-zona (čelo, nos i brada) obično je masna, dok su obrazu i slepoočnice normalni ili suvi. Ova disbalansirana kombinacija može dovesti do problema poput pojave akni i neujednačenog tena.

 

Kako prepoznati kombinovanu kožu?

Postoji nekoliko karakterističnih znakova koji ukazuju na kombinovanu kožu:

Karakteristike kombinovane kože kod osoba starijih od 30 godina:

S godinama, problemi kombinovane kože mogu se dodatno pogoršati jer se javljaju i znaci starenja:

  • Sjajna T-zona (čelo, nos i brada)
  • Proširene pore na nosu i bradi
  • Normalna ili suva koža na obrazima i slepoočnicama
  • Česte pojave bubuljica, obično u T-zoni
  • Neujednačen ten bez zdravog sjaja
  • Gubitak vlage
  • Smanjenje elastičnosti
  • Usporavanje regeneracije i metabolizma
  • Slabljenje krvotoka u tkivima
Ako prepoznate bar tri od ovih znakova na svojoj koži, verovatno imate kombinovanu kožu. To može rezultirati beživotnom kožom, dok su oblasti oko slepoočnica i obraza sklone suvoći, što može uzrokovati rane bore.

 

Nega kombinovane kože

Uklanjanje šminke:

Važno je da redovno uklanjate šminku pre spavanja, čak i kada ste umorni. Preporučujemo upotrebu TianDe micelarne vode, koja je 2-u-1 proizvod koji efikasno čisti kožu i pruža nežnu negu. Micele u ovom proizvodu privlače nečistoće, višak sebuma i čestice šminke, dok fitokompleks na bazi biljaka pruža vitalnost, umiruje kožu i sprečava crvenilo. Ova micelarna voda pogodna je za sve tipove kože, uključujući i osetljivu kožu oko očiju.

Pranje (ujutro i uveče):

Izbegavajte agresivne proizvode za čišćenje, jer mogu dehidrirati kožu. Preporučujemo upotrebu laganih gelova ili pena sa neutralnim pH vrednostima. Iz TianDe asortimana, gel za umivanje Beauty Ocean i gel za pranje lica iz serije Collagen Active su odlični izbori. Oni čiste kožu bez narušavanja prirodne ravnoteže vode i lipida, sužavaju pore i regulišu sebum na masnim područjima.

Tonik (ujutro, uveče, nakon pranja):

Odabir tonika bez alkohola je ključan korak. Tonik je često zanemaren, ali izuzetno važan deo nege kože. On pomaže u obnavljanju pH ravnoteže kože nakon pranja, pruža koži vitamine i biljne ekstrakte, te priprema kožu za apsorpciju biološki aktivnih supstanci iz krema. Za kombinovanu kožu, preporučujemo Phito Code Moisturizing Tonic Booster. Nanesite ga na lice nakon čišćenja, pričekajte 2-3 minuta, a zatim nanesite dnevnu ili noćnu kremu.

Hidratacija i ishrana:

Hidratacija je ključna za kombinovanu kožu, ali tekstura proizvoda treba da se prilagodi specifičnim potrebama različitih delova lica. Za suva područja birajte klasične hidratantne kreme, dok su za masnu T-zonu prikladni lagani gelovi i tečnosti. Gel za modeliranje lica Collagen Active (35+) je odličan izbor kao dnevna krema za kombinovanu kožu, pružajući vidljiv lifting efekat i hidrataciju. Takođe, hidratantna krema za lice Tibetan Herbs je sjajan izbor za hidrataciju, poboljšavanje tena i omekšavanje kože. Zasićuje kožu vlagom, eliminise znake suvoće, poboljšava tonus kože. Kao dnevna ili noćna krema, pogodna za svaki tip kože – krema za lice protiv starenja sa fucoidanom (35+) i krema za lice sa puževom sluzi (za sve uzraste)

Krema za konture očiju:

Osetljiva koža oko očiju takođe zahteva posebnu pažnju. Koristite kreme specijalno formulisane za ovu oblast. Nanesite ih 1-2 puta dnevno, pre nanošenja šminke. TianDe nudi širok izbor krema za negu kontura očiju.

Serumi (ujutro i/ili uveče, s povremenim pauzama):

Serumi se nanose pre kreme i pomažu koži da apsorbuje aktivne sastojke. Esencija kolagena i algi (35+), kao i Ocean Riches hijaluronski serum za lice (30+), su odlični za kombinovanu/mešovitu kožu. Nanosite ih uveče kako bi se aktivni sastojci bolje apsorbovali. 

Sredstva za redovnu negu kombinovane kože:

Periodična upotreba maski i pilinga takođe može doprineti zdravlju i lepoti kombinovane kože. Maske za čišćenje (jednom nedeljno) sa bisernim prahom, film maske sa placentom i zlatna film-maska za lice pružaju dubinsko čišćenje i hidrataciju.

Hidratantne maske (1-2 puta nedeljno), kao što je Maska za lice sa puževom sluzi, pomažu očuvanju vlažnosti kože. Piling (jednom nedeljno) je takođe važan za uklanjanje mrtvih ćelija i podsticanje prirodnog procesa regeneracije kože.

Krema protiv akni (ako je potrebno):

Ukoliko imate probleme s aknama, gel za lice Bio Complex Master Herb je odgovarajući proizvod za večernju upotrebu.

Nega kombinovane kože može biti izazovna, ali uz odgovarajuće proizvode i redovnu negu, možete postići zdrav i blistav ten. Obratite pažnju na specifične potrebe različitih delova lica i prilagodite svoju rutinu nege kako bi vaša koža ostala uravnotežna i sjajna.

TianDe shop © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.