TianDe shop

Nega masne kože: Saveti i TianDe proizvodi

Septembar 14, 2023
/images/vesti/30.png

TianDe i nega masne kože: Saveti i proizvodi

Masna koža je čest problem s kojim se mnogi suočavaju, ali s pravilnom negom i proizvodima, možete efikasno rešiti ovu brigu. Iako je masna koža često povezivana s adolescentima zbog hormonskih promena, ona može uticati na ljude svih starosnih grupa. Koža se obično suši s godinama, ali tokom puberteta sebum se povećava, a kako starimo, ta količina se smanjuje. Određeni životni periodi, poput trudnoće, menopauze ili hormonskih disbalansa, takođe mogu uzrokovati povećano lučenje sebuma u koži. S pravilnom negom i dodacima ishrani, masna koža se može regulisati.

Ako primetite da je vaša koža masna samo na određenim mestima, verovatno imate kombinovanu kožu. Ovaj tip kože karakteriše masna T-zona, uključujući čelo, nos i bradu.

Uzroci masne kože

Masna koža može biti posledica različitih faktora, uključujući:

  • Hormonski disbalans
  • Poremećaj ravnoteže vode
  • Genetska predispozicija
  • Nedovoljna/nepravilna nega
  • Negativan uticaj okoline
  • Stres i nedostatak sna
  • Nepravilna ishrana

 

Nega masne kože sa TianDe-om

Faza 1: Čišćenje kože

Redovno čišćenje lica je ključno za sprečavanje začepljenih pora. Međutim, izbegavajte proizvode koji isušuju kožu previše, jer to može izazvati kontraproduktivani efekat, gde lojne žlezde luče više masnoće kako bi nadoknadile gubitak. Takođe, izbegavajte prečesto pranje lica, maksimalno 3 puta dnevno, jer to može stimulisati više lučenja sebuma.

Kada birate sredstvo za čišćenje, izbegavajte kreme jer su često teže formule. TianDe preporučuje proizvode za čišćenje koji su blagi i efikasni:

  • Micelarna voda sa fitokompleksom: Ovaj 2-u-1 proizvod čisti i neguje kožu. Micele privlače prljavštinu i višak sebuma, dok fitokompleks na bazi biljaka kao što su hmelj, kamilica, divlji kesten, hamamelis, matičnjak, ruzmarin i maslina pruža koži vitalnost i svežinu.

  • Gel za pranje lica sa zelenim čajem: Ovaj gel nežno uklanja prljavštinu i sebum s kože bez narušavanja prirodnog pH balansa kože. Pogodan je za sve uzraste i tipove kože.

  • SPA Techology piling: Ovaj piling efikasno uklanja mrtve ćelije epidermisa, sužava pore, poboljšava ten i daje koži sjaj.

Faza 2: Toniranje kože

Tonik je važan korak u njezi kože, jer obnavlja pH vrednost kože i priprema je za primenu seruma i krema. TianDe preporučuje Losion za lice Master Herb antiinflamatorni losion - specijalno formulisan proizvod za fitokorekciju kože sa aknama. Smanjite crvenilo, otok i višak sebuma, dok istovremeno čistite i zatežete pore.

Faza 3: Svakodnevna nega kože

Svakodnevna nega masne kože treba da se fokusira na normalizaciju rada lojnih žlezda i smanjenje proizvodnje sebuma. Takođe, ne zaboravite na duboko hidriranje.

TianDe preporučuje sledeće proizvode za negu masne kože:

  • Serija Master Herb: Ova serija je posebno razvijena za rešavanje problema masne kože, tretiranje akni i prevazilaženje njihovih efekata. Sadrži ekstrakte 12 biljaka kao što su salvija, aloe vera, orlovi nokti, hibiskus, zeleni čaj, nana, devičanska hrizantema i još mnoge druge. Ovi proizvodi pomažu u prevenciji i lečenju različitih stadijuma akni.

  • Serija Snail Secret (sa puževom sluzi - mucin): Mucin obnavlja kožu, vlaži je i normalizuje masnu kožu. Ova serija se preporučuje nakon akutne faze akni.

  • Serija Fucoidan: Ova serija sadrži molekule fukoze ekstrahovane iz smeđih algi, koja je dokazano efikasnija u hidrataciji od hijaluronske kiseline. Fucoidan serija je odlična za podmlađivanje i tretiranje masne kože.

Faza 4: Dodatna i redovna nega kože

Ponekad je potrebna dodatna nega kako biste očistili kožu i poboljšali njenu teksturu. TianDe preporučuje sledeće maske:

TianDe uređaji za negu masne kože

Mezzoroller je uređaj koji poboljšava prodiranje aktivnih sastojaka kozmetike kroz epidermalnu barijeru, pomaže u obnavljanju strukture vezivnog tkiva dermisa i doprinosi povećanju sinteze kolagena. Važno je napomenuti da se Mezzoroller ne sme koristiti tokom upalnih procesa, akni ili bubuljica, i da je individualni uređaj koji se ne sme deliti s drugima. Nakon svake upotrebe, uređaj se mora dezinfikovati.

Nega masne kože zahteva pažnju i redovnost, ali uz pravilne proizvode i pravilnu rutinu, možete postići čistu, zdravu i sjajnu kožu. 

 
TianDe shop © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.